ISIS revendică un atentat sinucigaş în Libia

ISIS revendică un atentat sinucigaş în Libia, la Benghazi. Şapte oameni au murit după ce o maşină capcană la explodat la Benghazi, în estul Libiei. Jihadişti au revendicat atentatul printr-o declaraţie pe Twitter, iar pe internet au apărut fotografii de la locul atentatului.

În cursul zilei de marţi, o maşină încărcată cu explozibili a intrat în plin într-un punct de control al armatei din cartierul Lithi, unul dintre cuiburile islamiştilor. Dintre cei şapte oameni ucişi, cinci erau militari şi doi erau civili. Drept răspuns, în cursul serii, avioane libiene au decolat de pe aeroportul din Benghazi pentru a bombarda poziţiile ISIS.

O rachetă a căzut pe un imobil din Benghazi. Doi oameni au murit şi trei au fost răniţi. Violenţele de la Benghazi nu sunt o excepţie, într-o ţară în haos, în care se înfruntă două guverne şi două parlamente rivale, scrie Reuters. Iar ISIS profită de situaţie pentru a-şi întări poziţiile în mai multe puncte ale ţării.

ISIS în Libia, noul front al islamiştilor

ISIS a revenidcat mai multe atentate în Libia în ultima perioadă. Printre acestea, atentatul de la hotelul de lux Corinthia din Tripoli, la începutul lunii ianuarie, soldat cu nouă morţi şi cel contra sitului petrolier de la Mabrouk, la începutul lunii februarie, în urma căruia au murit 12 oameni.

Jihadiştii au publicat, la jumătatea lunii februarie şi fotografii cu decapitarea a 21 de copţi egipteni, pe o plajă din Libia.

ISIS a decapitat 21 de copţi egipteni. Cairo a replicat cu bombardamente

La Benghazi, unde s-a refugiat guvernul premierului Abdallah al Thinni, recunoscut de către comunitatea internaţională, luptele sunt la ordinea zilei. Portul este închis de mai mult de patru luni, iar acest lucru are consecinţe grave asupra aprovizionării cu alimente a regiunii.

Ultimul atentat sinucigaş al ISIS în al doilea oraş libian ca importanţă a avut loc după ce gruparea jihadistă Ansar al-Charia a anunţat că liderul Mohamed al Areibi a fost ucis într-un atac.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.