ISIS şi-a executat 11 comandanţi

ISIS şi-a executat 11 comandanţi. Aceştia au fost învinuiţi de trădare, în cadrul ofensivei forţelor irakiene asupra oraşului Tikrit, la 140 de kilometri nord-vest de capitala Bagdad. Ei ar fi fugit din oraş în timpul ofensivei.

Aproximativ 150 de membri ai SI ar fi părăsit oraşul irakian Tikrit, locul de naştere a fostului dictator Saddam Hussein şi un bastion al acestei grupări insurgente.

Forţele irakiene, susţinute de miliţiile şiite, au reuşit să preia controlul asupra estului şi sudului acestui oraş, potrivit Al-Alam.

Ofensiva, lansată luni, este cea mai mare campanie militară din 2015 a trupelor irakiene. Redobândirea controlului asupra Tikritului, capitala provinciei Salah ad Din, va ajuta forţele irakiene să asigure o rută majoră de aprovizionare pentru o viitoare operaţiune de recucerire a oraşului Mosul, al doilea ca mărime din Irak, care este controlat de militanţii islamişti din iunie 2014.

În prima etapă a ofensivei, forţele terestre irakiene, sprijinite de atacuri aeriene şi elicoptere, au încercuit câmpurile petroliere de la est de Tikrit şi au blocat drumul care duce spre Mosul.

La rândul lor, militanţi ai SI au incendiat sonde din câmpul petrolifer Ajil, situat la est de Tikrit, cu scopul de a împiedica atacurile aeriene ce vizează îndepărtarea lor din această zonă. Ajil este situat la aproximativ 35 de kilometri nord-est de Tikrit.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.