Jean-Marie Le Pen nu va candida la alegerile regionale din Franţa

Jean-Marie Le Pen nu va candida la alegerile fic al regionale din Franţa. Fondatorul Frontului Naţional şi lider onorific al partidului de extremă dreapta francez a anunțat că renunță să candideze în alegerile regionale în sud-estul Franței, în regiunea PACA, și s-a pronunțat în favoarea numirii nepoatei sale în fruntea listei de candidați a FN.

„Mi-am dat seama că nu aş fi cel mai bun candidat al partidului Frontul Naţional”, a declarat Jean-Marie Le Pen care a avut dispute pe această temă cu fiica sa.

„Dacă trebuie să sacrific ceva pentru viitorul partidului, o voi face; nu voi fi eu cel care să îi creeze probleme fiicei mele”, a spus Jean-Marie Le Pen.

Disensiunile dintre Marine Le Pen, liderul partidului extremist francez Frontul Naţional, şi tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, se accentuaseră în ultima săptămână, acesta din urmă afirmând că fiica lui i-ar vrea „moartea”.

Marine Le Pen a criticat recentele afirmaţii ale tatălui său, care a catalogat camerele de gazare naziste un „detaliu al istoriei”. În acest context, liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat miercuri că se opune candidaturii tatălui ei în calitatea de cap de listă la alegerile locale din decembrie. „Jean-Marie Le Pen pare să fi intrat într-o adevărată spirală între strategia pârjolirii pământului şi sinuciderea politică”, a declarat preşedintele FN. În replică, Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 86 de ani, cataloga drept „nebunii” apelurile de a demisiona din funcţia de preşedinte onorific al Frontului Naţional.

Jean-Marie Le Pen, președinte de onoare al FN și deputat european, a apărat memoria mareșalului Philippe Pétain, artizan al colaborării Franței cu Germania nazistă, și a criticat strategia fiicei sale de conducere a FN, într-un interviu acordat săptămânalului de extremă dreaptă Rivarol publicat marți. În urmă cu două săptămâni, el și-a reiterat declarațiile privind camerele de gazare, calificate drept un ‘detaliu’ al istoriei, condamnate de opinia publică.

Aproximativ 67% dintre simpatizanţii Frontului Naţional sunt favorabili plecării lui Jean-Marie Le Pen din partid, iar 74% consideră prezenţa sa mediatică mai degrabă un handicap pentru formaţiunea de extremă-dreapta, potrivit unui sondaj IFOP.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.