Jens Stoltenberg ar vrea mai mult umor la reuniunile NATO

Jens Stoltenberg ar vrea mai mult umor la reuniunile NATO. Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a declarat că nu există o „cultură a glumelor” în cadrul NATO şi că acesta a fost unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le depăşească la Bruxelles.

Stoltenberg a declarat la televiziunea suedeză SVT că nu are nici un regret pentru faptul că a calificat o afirmaţie a preşedintelui rus Vladimir Putin drept o „prostie”, avertizând în acelaşi timp că orice incursiune rusă pe teritoriul NATO ar fi întâmpinată cu forţă.

„Declaraţia potrivit căreia există o legiune NATO în Ucraina este o prostie. Nu există nicio legiune NATO”, a declarat Stoltenberg la sfârşitul lui ianuarie, după ce Putin a afirmat că există o legiune NATO care acţionează în Ucraina. „În primul rând, nu există trupe NATO în Ucraina. Trupele străine din Ucraina sunt ruseşti şi ar trebui să plece”, a subliniat el în cadrul emisiunii înregistrate joi.

„Am spus foarte clar că vom apăra toate statele NATO. Este o mare diferenţă între intrarea Rusiei în Ucraina sau (Republica) Moldova şi intrarea într-un membru NATO din zona Baltică. Sunt sigur că Rusia înţelege acest lucru”, a precizat el.

Stoltenberg a apreciat că nu există o „ameninţare imediată” la adresa statelor NATO sau a celor două ţări neutre Suedia şi Finlanda. „Acum avem cel mai important armament NATO de la încheierea Războiului Rece. Nu pentru că vrem să-l folosim împotriva cuiva, ci pentru ca nimeni să nu îndrăznească. Dacă avem acest obstacol, nimeni nu va îndrăzni. Nu vrem o confruntare, dar vrem să fim în siguranţă”, a subliniat secretarul general al NATO.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.