Juncker, pentru desființarea troicii finanțatorilor Greciei

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, este pentru desființarea troicii finanțatorilor Greciei. Juncker a declarat că „trebuie să găsim rapid o alterntivă” pentru a gestiona ajutorul financiar acordat Greciei.

Germania este, de asemenea, pregătită să revadă acordurile pe care Atena le-a încheiat cu Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și cu Fondul Monetar Internațional, cu scopul de a fixa obiective economice mai generale, cu condiția ca Grecia să respecte în continuare programul de reforme și de economii prevăzute în acest cadru, adaugă ziarul amintit.

La finalul primei săptămâni, desfășurată în ritm alert, noul guvern elen, condus de Alexis Tsipras, a făcut cunoscut vineri că nu intenționează să coopereze cu troica și nu va cere prelungirea programului de asistență financiară care expiră pe 28 februarie.

Liderul partidului stângii radicale Syriza dorește, din contră, să îi convingă pe partenerii europeni să i se acorde un răgaz, timpul necesar pentru a se ajunge la un nou acord asupra datoriei Greciei care reprezintă 175% din Produsul Intern Brut.

Jean-Claude Juncker, care urmează să îl primească pe premierul Alexis Tsipras miercuri la Bruxelles, s-a declarat ferm împotriva unei anulări a datoriei Greciei.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.