Kenny Garrett în concert la Bucureşti

Kenny GarrettSaxofonistul american Kenny Garrett va susţine un concert, pe 14 mai, de la ora 20.00, la Sala Radio din Bucureşti. Unul dintre cei mai versatili interpreţi contemporani de jazz, Kenny Garett va aduce în faţa publicului ritmuri de funk, oriental, salsa şi soul.

De la piese de pe cel mai recent album, „Pushing the World Away”, până la celebra piesă „Happy People”, concertul de la Bucureşti va include o trecere în revistă a carierei lui Kenny Garrett, un artist cu o istorie personală şi muzicală impresionantă.

„Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru şi Q -Tip, dar am urcat pe scenă şi alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard şi Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei”, spune artistul.

Decisivă pentru formarea muzicianului, cât şi pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

Cel mai recent material discografic al artistului, care se va auzi şi la concertul de la Bucureşti, poartă titlul „Pushing the World Away” şi, pe lângă numeroasele recenzii pozitive, a obţinut şi o nominalizare la premiile Grammy, pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

Albumul este unul variat şi conţine piese ca „Hey, Chick” – dedicată lui Chick Corea, „Chucho’s Mambo” – viziunea lui Garrett despre cum ar fi sunat o colaborare cu Chucho Valdés şi „Brother Brown” – un salut muzical dedicat lui Donald Brown, prietenul şi coproducătorul lui Garrett.

La concertul de la Bucureşti, Kenny Garrett va fi secondat de pianistul Vernell Brown, de basistul Corcoran Holt, de toboşarul McClenty Hunter şi de percuţionistul Ruby Bird, toţi prezenţi şi pe albumul „Pushing the World Away”.

De asemenea, Kenny Garrett va concerta, pe 11 mai, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, iar, pe 12 mai, la Casa Studenţilor din Timişoara.

Bilete pentru concertul pe care Kenny Garrett îl va susţine la Bucureşti pot fi cumpărate din reţelele Eventim.ro şi IaBilet.ro.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.