Kim Jong-un îi învaţă pe sportivii din Coreea de Nord cum să se antreneze

Kim Jong-un îi învaţă pe sportivii din Coreea de Nord cum să se antreneze. Liderul suprem de la Phenian le-a cerut atleţilor să folosească tehnici de gherilă ca să se impună pe scena sportivă internaţională.

Coreea de Nord nu face deloc impresie în timpul competiţiilor internaţionale, ceea ce îl supără tare pe liderul de la Phenian, mare amator de sport. Kim Jong-un le-a scris un mesaj sportivilor nord-coreeni, cu ocazia unei reuniuni naţionale: „Pe timp de pace, doar atleţii pot purta la înălţime culorile drapelului naţional al Republicii Populare Democrate Coreene pe cerul nostru şi al altor ţări”. Kim spune că prioritatea trebuie să fie sporturile în care Coreea de Nord a avut ceva succes, cum ar fi fotbalul feminin, boxul, halterofilia şi judo-ul.

În stil militar, Kim Jong-un explică în ce fel va promova sportul reputaţia ţării în străinătate. Autorităţile sportive şi antrenorii trebuie să pună în aplicare tactici similare celor ale gherilei antijaponeze la fiecare eveniment sport, ca să preia iniţiativa şi să triumfe. De reamintit şi că bunicul tânărului lider de la Phenian, Kim Il-Sung, a fost un erou al rezistenţei contra ocupantului japonez.

De când a ajuns la putere, în 2013, Kim Jong-un face toate eforturile pentru a promova sportul şi a stimula asportivii. În Coreea de Nord, sportivii medaliaţi primesc din partea statului apartamente de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.