Kim Jong-un îşi hrăneşte mintea cu ozon

  • Kim Jong-un isi hraneste mintea pe munte
  • Kim Jong-un
  • Kin Jong-un pe muntele Paektu

Kim Jong-un îşi hrăneşte mintea cu ozon. Liderul nord-coreean a urcat pe cel mai înalt munte din țară și i-a îndemnat pe membrii armatei populare să îi urmeze exemplul, susținând că această experiență este o prețioasă hrană pentru minte.

‘O ascensiune pe Muntele Paektu furnizează o prețioasă hrană pentru minte, mai puternică decât o armă nucleară’, a declarat liderul de la Phenian, citat de cotidianul Rodong.

Ziarele au difuzat o fotografie în care Kim Jong-Un apare surâzător, la răsăritul soarelui, pe Muntele Paektu, situat în apropierea graniței cu China, considerat sacru de nord-coreeni deoarece bunicul actualului lider, Kim Il-sung, a înființat acolo o tabără de gherilă antijaponeză în perioada în care Peninsula Coreeană s-a aflat sub ocupație niponă.

Potrivit istoriografiei oficiale a regimului de la Phenian, tatăl lui Kim Jong-Un s-ar fi născut pe acest munte în 1942. Numeroși istorici sunt însă de părere că Kim Jong-Il, care a murit în decembrie 2011, ar fi văzut lumina zilei în Rusia.

Potrivit agenției oficiale de presă KCNA, Kim Jong-Un a urcat pe Muntele Paektu sâmbătă dimineața, însoțit de sute de piloți de pe avioane de vânătoare și de ofițeri superiori.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.