Klaus Iohannis nu a dorit să comenteze situaţia românului răpit în Burkina Faso

Klaus IohannisPreşedintele Klaus Iohannis nu a dorit să comenteze situaţia românului răpit în Burkina Faso, dar a fost în permanenţă în contact cu ministerul de Externe şi celula de criză.

„Preşedintele trebuie să aibă curajul să nu se exprime chiar în fiecare chestiune. Dacă doriţi să luăm cazul nefericit al românului răpit, pot să vă spun că am fost în fiecare zi în contact fie cu ministrul de Externe, fie cu celula de criză care a fost stabilită imediat în conformitate cu legislaţia. Nu trebuie să ies eu la microfon şi să spun ce să facă oamenii, ei ştiu foarte bine ce e de făcut. Sunt proceduri destul de complicate, dar foarte bine clarificate. Nu cred că trebuie să comentez eu personal orice eveniment”, a spus preşedintele, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, despre criticile pe care le-a primit, referitoare la lipsa sa de reacţie, după evenimentul în care a fost implicat cetăţeanul român.

Cetăţeanul român dispărut în Burkina Faso a fost răpit probabil de o grupare tuaregă condusă de un apropiat al fostului preşedinte Blaise Compaoré şi afiliată organizaţiei teroriste Al-Qaida în Maghrebul Islamic, afirmă un politician local, Etienne Traore, citat de cotidianul Le Pays.

Iulian Gherguţ ar fi fost răpit în Burkina Faso la comanda lui Blaise Compaore

Întrebat, într-un interviu acordat cotidianului local Le Pays, ce părere are despre răpirea unui cetăţean român pe 4 aprilie, Etienne Traore, preşedintele interimar al Partidului pentru Democraţie şi Socialism / Partidul Constructorilor (PDS/Metba) din Burkina Faso, a declarat: „Cred că vor urma şi alte răpiri. Îl suspectez pe Moustafa Ould Chafi, care dispune de reţele tuarege, că încearcă să destabilizeze situaţia din Burkina Faso pentru a-i face pe plac prietenului său, (fostul preşedinte) Blaise Compaoré, care mizează acum pe o politică a stigmatizării”.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.