Lavrov: Criza ucraineană a zdruncinat grav situația internațională pentru mult timp

Criza din Ucraina a zdruncinat grav situația internațională și consecințele sale vor fi simțite pe termen lung, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

‘Criza ucraineană a zdruncinat grav situația internațională și consecințele sale vor fi resimțite o lungă perioadă de timp. Astăzi este dificil de prezis viitoarele evenimente în lume, dar de un lucru putem fi siguri — viitorul ne rezervă multe surprize’, a declarat Lavrov, într-un interviu pentru MGIMO Journal, revista prestigiosului Institut de Relații Internaționale din Moscova.

Evenimentele din Ucraina ‘nu sunt rezultatul apariției unor noi tendințe, ci mai degrabă punctul culminant al politicii duse de mai mulți ani de către partenerii occidentali ai Rusiei’, a subliniat, în același context, ministrul Lavrov.

‘Obiceiul de a avea o atitudine negativă față de ruși este prezent în Occident de secole și aceasta în ciuda faptului că, timp de cel puțin 300 ani, suntem o parte integrantă a politicii și culturii europene’, a opinat șeful diplomației ruse. Potrivit acestuia, perioadele de participare activă a Rusiei în afacerile europene au fost caracterizate tocmai prin stabilitate și pace pe continent.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.