Mai multe gropi comune, descoperite în Mexic

Mai multe gropi comune au fost descoperite în Mexic. Potrivit Reuters, ar fi fost descoperite 20 de cadavre până acum. Se presupune că este vorba despre o parte dintre cei 43 de studenţi dispăruţi în oraşul Iguala, la sfârşitul lunii septembrie.

Iguala, aflat la 200 de kilometri de capitala Mexicului, este unul dintre cele mai violente oraşe din ţară. Pe 26 septembrie au avut loc mai multe ciocniri între forţele de ordine şi grupuri de protestatari. 16 oameni au murit şi 57 de oameni au fost daţi dispăruţi. O parte dintre dispăruţi au apărut între timp, dar 43 de studenţi sunt căutaţi încă.

22 de poliţişti au fost reţinuţi şi se bănuieşte că au o legătură cu dispariţiile. Primarul oraşului Iguala a fugit şi există un mandat de căutare. Este acuzat că este implicat în această activitate şi poate şi altele, care au legătură cu crima organizată. În total, 30 de oameni sunt arestaţi, printre aceştia şi traficanţi de droguri. De altfel, se pare că poliţiştii implicaţi în aceste crime au scăpat de cadavre cu ajutorul cartelurilor drogurilor.

Mai multe gropi comune, cu peste 100.000 de victime, au fost găsite în Mexic în ultimii ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.