Malala, ameninţată de talibanii din Pakistan

O puternică facțiune desprinsă din gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) a amenințat-o pe tânără militantă pentru educație Malala Yousafzai cu „cuțite ascuțite și strălucitoare”, la câteva ore după ce acesteia i s-a decernat premiul Nobel pentru pace.

Facțiunea Jamaat ul Ahrar, desprinsă în august din TTP, cunoscută și sub denumirea generică de Talibanii pakistenezi, a postat vineri seară pe Twitter o reacție la decizia Comitetului Nobel norvegian.

„Personaje ca Malala ar trebui să știe că nu suntem descurajați de propaganda necredincioșilor. Am pregătit cuțite ascuțite și strălucitoare pentru dușmanul Islamului”, a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt Ehsanullah Ehsan.

„Malala vorbește atât de mult despre arme și conflicte armate. Nu știe ea că fondatorul recentului ei premiu Nobel a fost inventatorul dinamitei?”, s-a întrebat el.

Adolescenta de 17 ani a supraviețuit unei răni prin împușcare la cap în 2012, după ce a fost vizată de un atac al talibanilor.

Gruparea principală TTP, o organizație umbrelă care reunește o duzină de grupuri mai mici, nu a comentat asupra distincției acordate Malalei.

Malala Yousafzai a fost elogiată în Pakistan pentru că a devenit cea mai tânără câștigătoare a premiului Nobel pentru pace din istorie, toate ziarele importante difuzând știrea pe prima pagină.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.