Mandate de arestare în Franţa pentru trei directori UBS din Elveţia

Judecătorii francezi au emis mandate de arestare pentru trei directori ai băncii UBS, cea mai mare bancă după active din Elveţia. Banca elveţiană este suspectată de spălare de bani şi fraudă şi a fost condamnată să plătească o amendă de 1,1 miliarde de euro.

Anchetatorii francezi suspectează banca de a fi pus în practică un sistem de convingere a clienţilor francezi să îşi deschidă conturi în Elveţia, pentru a evita fiscul. Investigaţia autorităţilor franceze a vizat fapte petrecute între 2004 şi 2012.

Mandatele de arestare au fost emise în luna ianuarie, pentru că responsabilii UBS nu au răspuns citaţiilor, scrie Le Figaro citând o sursă judiciară.

Un fost bancher USB american, Raoul Weil, a fost achitat anul trecut de justiţia americană. El a fost acuzat
că a avut un rol activ într-o uriaşă fraudă fiscală, care le-a permis clienţilor americani bogaţi să ascundă aproape 20 de miliarde de dolari. Acuzarea a susţinut că, fără a avea acest drept, un grup de bancheri de la UBS ar fi deschis conturi secrete, utilizâd computere criptate pentru ca manipularea să nu fie descoperită. avocaţii lui Weil au convins juraţii că bancherul nu avea cunoştinţă de acţiunile colaboratorilor săi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.