Medvedev, demis anul viitor. Cu cine l-ar înlocui Putin

Preşedintele Vladimir Putin l-ar putea înlocui din funcţie pe premierul Dmitri Medvedev cu fostul ministru de Finanţe Aleksei Kudrin, potrivit unei surse din cadrul structurilor de putere. Nominalizarea lui Kudrin va fi făcută până la sfârșitul anului, Putin și-a dat deja un acord de principiu.

Putin nu îl va demite pe Dmitri Medvedev înainte ca acesta să pună în aplicare decizii pe care i le-a trasat până în 2014. Se pare că actualului premier rus i se mai oferă o şansă să remedieze situaţia prin aplicarea unor decrete prezidenţiale în mai, cu termene stricte şi un control extrem de riguros. În cazul în care preşedintele rus nu va fi mulţumit de rezultatele obţinute de Guvernul Medvedev, el va avea un argument solid să decidă o remaniere guvernamentală.

În opinia directorului Institutului de Dezvoltare Contemporană Igor Iurghens, o „schimbare la faţă” a Executivului pare logică.

În timpul sesiunii recente anuale de întrebări-răspunsuri în direct cu populaţia rusă, Vladimir Putin l-a numit pe Kudrin, de două ori, „cel mai bun ministru de Finanţe din lume”, conform publicaţiei, preşedintele referindu-se la cele două mandate ale sale la conducerea acestui minister.

Aleksei Kudrin declara, în septembrie 2011, că va refuza să facă parte dintr-un nou Guvern dacă Dmitri Medvedev, şef al statului pe atunci, va deveni premier sub preşedinţia lui Vladimir Putin, în 2012. El a demisionat ulterior din funcţia de ministru de Finanţe, după ce Medvedev l-a somat să-şi prezinte demisia sau să-şi confirme loialitatea.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.