Ministrul britanic al Muncii, provocat să trăiască cu 7,5 lire pe zi

Grea provocare pentru ministrul britanic al Muncii. Mai mult de 400.000 de oameni au semnat deja o petiţie online în care îi cer lui Iain Duncan Smith să trăiască cu 53 de lire pe săptămână. Adică 7,5 lire pe zi, ceea ce însemnă mai puţin de 50 de lei.
Asta după ce, luni seară, ministrul a fost invitat la BBC pentru a vorbi despre reformele din sistemul de ajutoare sociale ale guvernului lui David Cameron. Relizatorul emisiunii l-a întrebat atunci pe ministru dacă ar putea să trăiască cu 53 de lire pe săptămână, aşa cum trăieşte un vânzător ambulant prezentat într-un material al postului britanic. Răspunsul lui Smith a stărnit indignare : „Dacă trebuie, da”.
Aşa că, o naţiune întreagă aştepată acum să vadă cum se va descurca un membru al Guvernului cu această sumă, nu doar o săptămână, ci un an întreg.
Suma ar reprezenta o reducere cu 97% a venitului actual al ministrului, care este de 1581,02 lire pe săptămână, adică 225 de lipe pe zi, după impozitare.
Propunerea este departe de a-l face să zâmbească pe ministrul Muncii, care spune că este vorba despre o farsă, menită să distragă atenţia de la reformele sistemului social, la care a muncit foarte mult. Iain Duncan Smith a mai spus şi că a fost de două ori în şomaj, deci a trăit cu 53 de lire pe săptămână.
Downing Street şi ministrul Finanţelor, George Osborne, s-au abţinut să comenteze polemicile din jurul celor 53 de lire. Doar secretarul Trezoreriei britanice, Greg Clark, a spus că i-ar fi greu oricărui politician să se descurce cu această sumă.
Reforma ajutoarelor sociale britanice prevede reducerea de până la 25% a ajutorului pentru chirie pentru locuinţele care au o cameră neocupată. De asemenea, creşterea alocaţiilor este limitată la 1% pentru următorii trei ani, în timp ce nivelul prognozat al inflaţiei este de 2,8%.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.