Ministrul italian al Infrastructurii demisionează

Ministrul italian al Infrastructurii, Maurizio Lupi a anunţat în cadrul unei intervenţii televizate că vineri dimineaţă îşi depune demisia. Lupi este în centrul unui imens scandal de corupţie. Mai multe interceptări telefonice au arătat că ministrul a primit favoruri de la Ercole Incalza, fost secretar de stat în ministerul condus de Lupi, arestat pentru corupţie şi care ar fi prejudiciat statul sute de milioane de euro.

Maurizio Lupi a declarat că premierul Matteo Renzi nu i-a cerut demisia şi că nu intenţionează să se retragă din politică. El a precizat că va răspunde în faţa deputaţilor pentru faptele de care este acuzat. Ercole Incalza i-ar fi plătit facturile la croitor ministrului, dar i-ar fi făcut şi cadouri fiului lui Lupi şi l-ar fi ajutat să se angajeze.

Imens scandal de corupţie în Italia

„Atacaţi-mă pe mine, dar lăsaţi-l în pace pe fiul meu. Fiul meu a fost trimis de Politehnica din Milano să facă şase luni de teză şi un stagiu de trei mii de dolari pe lună şi şase luni a lucrat pentru un studio din San Francisco”, a spus Lupi. El a insitat că nu avea nevoie să apeleze la Incalza pentru a-i găsi un loc de muncă fiului său, putea să o facă singur.

Guvernul lui Matteo Renzi fusese ferit, până acum, de probleme de corupţie. Maurizio Lupi nu provine din Partidul Democrat al lui Renzi, ci din Noul Centru-Dreapta, formaţiunea partizanilor lui Berlusconi care s-au alăturat guvernului de centru-dreapta. Preşedintele Consiliului de Miniştri nu are dreptul să îl demită pe Lupi, dar a dat de înţeles că aşteaptă o demisie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.