Mobilizare parţială în Ucraina

Mobilizare parţială în Ucraina. Președintele Petro Poroșenko a semnat un decret privind trei noi etape de mobilizare parțială pentru acest an, în contextul conflictului armat din estul țării între forțele guvernamentale și insurgenții proruși.

‘Provocările care stau în fața noastră nu lasă nicio îndoială că principalul nostru obiectiv este consolidarea capacității de apărare a țării’, a declarat Poroșenko.

„Vă atrag atenția asupra respectării principiului justiției sociale: apărarea patriei nu este doar o obligație pentru muncitori și agricultori. Nu refuzați acest drept și elitelor politice locale. Voi solicita ministrului apărării să aducă la cunoștința tuturor comisariatelor militare această poziție a mea’, a mai spusa președintele Ucrainei.

În timpul celei de-a patra etape de mobilizare (până acum au avut loc trei), numărul total al persoanelor mobilizate va ajunge la 50.000. Persoanele mobilizate nu au dreptul să refuze să fie trimise în zona de conflict din estul Ucrainei. Cei care se eschivează de la serviciul militar riscă urmărirea penală.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.