Muzeele Luvru, Versailles şi Orsay, deschise toată săptămâna

Guvernul francez intenţionează ca trei dintre cele mai vizitate muzee din această ţară – Luvru, Versailles şi Orsay – să fie deschise şapte zile din şapte, potrivit proiectului de buget pe 2015 alcătuit de Ministerul Culturii, prezentat miercuri.

Acest program de funcţionare prelungită va fi aplicat între 2015 şi 2017, în urma unui acord încheiat de autorităţi cu reprezentanţii angajaţilor celor trei instituţii, a precizat Ministerul Culturii.

„Deschiderea celor mai frecventate muzee naţionale (Versailles, Lucru şi Orsay) timp de şapte zile din şapte, va permite creşterea numărului de vizitatori şi a gradului de accesibilitate a operelor de artă”, se afirmă în textul acestui proiect de lege elaborat în colaborare cu Ministerul Finanţelor pentru anul fiscal 2015.

Mai multe locuri de muncă suplimentare vor fi create pentru a susţine această măsură, precizează acelaşi document.

Proiectul ar trebui să se autofinanţeze din încasările suplimentare aşteptate, a subliniat cabinetul ministrului Culturii. „Bilanţul economic va fi pozitiv”, au precizat autorităţile franceze.

În prezent, cele trei muzee sunt închise câte o zi pe săptămână – în zilele de luni sau de marţi. Muzeul Luvru primeşte peste 9,2 milioane de vizitatori pe an – un record mondial în domeniu. Muzeul Versailles primeşte 7 milioane de viziatori în fiecare an, iar Muzeul Orsay este vizitat anual de 3,5 milioane de persoane.

La Londra, marile muzee precum British Museum şi National Gallery sunt deschise întreaga săptămână. Acelaşi program îl are şi Muzeul de artă modernă din New York. La Madrid, celebrul muzeu Prado a anunţat că va rămâne deschis în fiecare zi începând de la sfârşitul anului 2011.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.