NATO instalează un radar de tip 3D în sudul Ungariei

Radar NATO UngariaNATO instalează un radar de tip 3D în sudul Ungariei. Ministerul Apărării a declarat pentru ziarul Nepszabadsag că testările radarului NATO de la Medina, în sudul ţării, se desfăşoară conform programului şi că s-a înregistrat o îmbunătăţire a informaţiilor furnizate de către noul echipament în cadrul controlului spaţiului aerian.

Ministerul Apărării a declarat pentru ziar că testările radarului NATO se desfăşoară conform programului şi că s-a înregistrat o îmbunătăţire a informaţiilor furnizate de către noul echipament în cadrul controlului spaţiului aerian.

Perioada de testare urmează să se încheie în mai, când vor fi examinate rezultatele, a precizat ministerul.

Pe de altă parte, aşteptările celor aproximativ 800 de locuitori din Medina de a primi susţinere din partea puterii de la centru nu au fost dezamăgite. Astfel, Ministerul Apărării contribuie cu suma de 100 de milioane de forinţi (aproximativ 330 de mii de euro) în cadrul accesării unor fonduri de dezvoltare, scrie ziarul.

Ungaria a depus eforturi în vederea instalării celui de-al treilea radar NATO din 1999, însă toate încercările s-au izbit de obiecţii din cauza impactului asupra mediului la cele două amplasamente anterioare, vârfurile muntoase Tubes şi Zengo, ambele situate în apropiere de Pecs (vest).

Radarul urmează să joace un rol important în apărarea spaţiului aerian al Ungariei, unul dintre cele mai aglomerate din Europa Centrală, au subliniat oficiali din domeniul Apărării.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.