Neurochirurgul afro-american Ben Carson, candidat republican pentru Casa Albă

Ben CarsonNeurochirurgul afro-american Ben Carson este candidat republican la Casa Albă. În vârstă de 63 de ani, Ben Carson, care s-a retras din activitatea de neurochirurg, este primul afro-american care se înscrie în lupta pentru alegerile primare din cadrul Partidului Republican, în urma cărora se va stabili candidatul Partidului Republican la scrutinul prezidențial din 2016.

„Sunt Ben Carson și candidez pentru președinția Statelor Unite”, a declarat el în cadrul unui eveniment în orașul natal Detroit, evocând copilăria și tinerețea ca fiu al unei mame singure și sărace.

Ben Carson este considerat un candidat cu șanse mici de a obține nominalizarea republicanilor, dar a devenit favoritul aripii social-conservatoare a partidului după ce s-a evidențiat în 2013 prin criticarea președintelui Barack Obama și a reformei asigurărilor de sănătate promovate de acesta.

„Multă lume mi-a sugerat că ar trebui să candidez la președinție, deși nu sunt politician”, a declarat el duminică, într-o emisiune televizată. Carson nu a mai candidat niciodată până acum pentru o funcție publică. El a este primul medic care a separat cu succes siamezi lipiți la cap.

În cursa pentru alegerile primare republicane, și-au anunțat candidatura până acum Marco Rubio, senator de Florida, Ted Cruz, senator de Texas, și Rand Paul, senator de Kentucky.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.