Nicolas Maduro a câştigat alegerile prezidenţiale din Venezuela

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost declarat învingător la alegerile pentru succesiunea lui Hugo Chavez, cu 50,66 la sută din voturi, a anunţat Consiliul Naţional Electoral (CNE).

Maduro, în vârstă de 50 de ani, succesor desemnat de fostul lider charismatic înainte de deces, a câştigat scrutinul în faţa candidatului opoziţiei Henrique Capriles, în vârstă de 40 de ani, care a obţinut 49,07 la sută din sufragii, a declarat preşedintele CNE, Tibisay Lucena, afirmând că tendinţa este „ireversibilă”.

„Astăzi, putem spune că am avut o victorie electorală justă”, a declarat Maduro, moştenitor al defunctului lider charismatic, în faţa unei mulţimi de susţinători reuniţi la palatul prezidenţial din Caracas.

Candidatul opoziţiei din Venezuela, Henrique Capriles, a refuzat, duminică, să recunoască victoria lui Nicolas Maduro la alegerile prezidenţiale, înainte de renumărarea tuturor voturilor din scrutinul organizat după moartea lui Hugo Chavez.

Candidat al opoziţiei şi la alegerile din octombrie, Capriles a întrunit atunci 44 la sută din voturi, faţă de 55 la sută câte a câştigat Hugo Chavez, care a decedat în martie din cauza cancerului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.