Noi profiluri ale teroriştilor din Franţa

Profil de teroristApar noi profiluri ale teroriştilor din Franţa. Este vorba despre indivizi radicalicazaţi, care nu aparţin celulelor teroriste. Aceştia îşi ascund convingerile, pentru a nu stârni suspiciuni şi sunt capabili să acţioneze fără un ajutor din exterior. Acest portret robot a fost făcut de către un procurorul general din Paris, la reuniunea internaţională a magistraţilor antiterorism care se desfăşoară în capitala franceză.

Serviciile secrete franceze monitorizează în prezent circa 1.600 de persoane bănuite că ar putea participa la acțiuni teroriste, a declarat procurorul general al Parisului, Francois Moulins. În plus, ‘alte mii și mii de persoane prezintă ușoare indicii’ cu privire la posibile înclinații teroriste. Acest procuror, însărcinat cu investigarea unor presupuse planuri teroriste, cum ar fi atentatele dejucate asupra unor biserici în apropiere de Paris cu o săptămână în urmă, a avertizat că apar noi profiluri ale suspecților de terorism.

Particularitatea acestor noi profiluri constă în faptul că nu este vorba despre celule teroriste, ci despre ‘indivizi radicalizați’, care de multe ori își ascund convingerile pentru a nu stârni suspiciuni și care pot să acționeze fără ajutor din exterior.

Procurorul citat — care participă la o reuniune internațională a magistraților specializați în antiterorism, ce a început luni la Paris — consideră ‘indispensabilă’ cooperarea între țări în lupta împotriva terorismului. Dar el a subliniat mai departe că o problemă apare ‘atunci când trebuie să lucrăm cu țări care nu manifestă o voință suficientă’ de a colabora sau care au un sistem juridic foarte diferit de al nostru.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.