Noi reguli pentru cântatul pe stradă la Londra

La Londra au intrat în vigoare noi reguli pentru cântatul pe stradă. Codul de conduită al muzicanţilor pe străzile din capitala britanică interzice cimpoiul, folosit pentru muzica tradiţională scoţiană, pentru că produce sunete care pot foarte repede să deranjeze. Sunt interzise şi amplificatoarele, instrumentele de percuţie, chitarele electrice şi beatboxul.

Muzicanţii care ştiu doar trei piese sunt invitaţi să părăsească scena după ce le-au cântat. Iar cei ce nu pot garanta suficient spaţiu pentru public vor fi atenţionaţi de către poliţie. Artiştii ambulanţi pot cânta pe stradă, dar nu şi în metrou, unde au nevoie de o autorizaţie specială. Un permis special este cerut şi pentru a cânta în locuri simbolice din nordul capitalei, cum ar fi piaţa Camden. Iar bancherii din Londra nu se vor mai relaxa în pauza de masă ascultând muzică pe trotuar, pentru că muzicanţii ambulanţi au fost interzişi în City, cartierul financiar al Londrei.

Site-ul Busk in London detaliază unde şi în ce condiţii se poate cânta pe stradă la Londra şi care sunt circumstanţele în care muzicanţii îşi pot vedea confiscate instrumentele.

Deşi Londra este foarte mândră de O2 Arena, cea mai frecventată sală de concert din lume, ianugurată în 2007, muzicanţii de pe stradă acuză municipalitatea că dă cele mai multe autorizaţii mimilor şi magicienilor, mai discreţi şi mult mai puţin zgomotoşi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.