O nouă execuţie în masă ISIS. 45 de ostatici au fost arşi de vii în Irak

O nouă execuţie în masă ISIS. Jihadiştii au ars de vii 45 de ostici la Al-Baghdadi, oraş din centrul Irakului. Şeful poliţiei locale a anunţat că nu se cunoaşte cu exactitate identitatea victimelor, dar se pare că o parte dintre ei ar fi fost membri ai forţelor de ordine.

ISIS a pus stăpânire pe oraşul Al-Baghdadi, din apropierea bazei aeriene Ain al-Asad săptămâna trecută. La baza Ain al-Asad se aflau 320 de puşcaşi marini americani, care antrenau militarii irakieni. Un cartier în care locuiesc familiile angajaţilor bazei este atacat de jihadişti. Şeful poliţei a făcut apel la guvern şi la comunitatea internaţională să intervină în zonă.

Al-Baghdadi era unul dintre puţinele oraşe rămase libere în provincia Irakiană Anbar. ISIS s-a aliat cu triburile arabe sunnite din zonă pentru a-l ataca, încă din luna ianuarie.

Jihadiştii îşi intensifică activitatea criminală. După ce au executat 21 de copţi egipteni în Libia, există temeri că ar fi luat prizonieri alţi 35 de egipteni, după ce Cairo a bombardat poziţiile ISIS.

La începutul lunii februarie, grupul terorist Stat Islamic a difuzat o înregistrare video care prezenta arderea de viu a unui pilot militar iordanian.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.