Operațiune antiteroristă la Harkov

O operațiunea antiteroristă a fost declanșată la Harkov, în nord-estul Ucrainei, în urma unei deflagraţii care a ucis trei oameni şi a rănit alţi 10. Incidentul a avut loc în timpul desfășurării ‘Marșului demnității’, cu ocazia ceremoniilor dedicate împlinirii unui an de la revoluția proeuropeană.

În urma atentatului care a avut loc la Harkov, în care și-au pierdut viața, între altele, un polițist și un lider al mișcării proeuropene locale, o operațiune antiteroristă a debutat în acest oraș, a anunțat duminică seara Consiliul pentru Securitatea Națională și Apărare al Ucrainei (SNBO).

Secretarul SNBO, Oleksandr Turcinov, a anunțat că forțele de securitate au interpelat patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Harkov. Acestea se aflau în posesia unui lansator de grenade, a spus el, adăugând că grupul celor patru a fost antrenat în Federația Rusă, la Belgorod, unde a primit și arme.

Autoritățile locale din Harkov au decis să decreteze luni zi de doliu în acest oraș din estul Ucrainei, care se află sub controlul Kievului, confruntat în ultima vreme cu o serie de explozii și diversiuni.

În același timp, serviciile secrete ucrainene au dejucat un atac terorist la Odesa (în sudul Ucrainei), a anunțat duminică președintele ucrainean Piotr Poroșenko. ‘Inamicii noștri au încercat să destabilizeze situația din Ucraina, dar serviciile noastre secrete au prevenit atentatul terorist de la Odesa’, a afirmat șeful statului ucrainean, în cursul unei întrevederi cu omologul său polonez Bronislaw Komorowski. Liderul Poloniei a participat alături de alți oficiali europeni, între care președinții Lituaniei și Republicii Moldova, Dalia Grybauskaite, și, respectiv Nicolae Timofti la ‘Marșul demnității’, ce s-a desfășurat duminică la Kiev, pentru comemorarea celor peste o 100 de victime ale manifestațiilor de amploare din Piața Independenței din capitala ucraineană de acum un an.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.