Opoziţia din Rusia îşi uneşte forţele împotriva lui Putin

KremlinOpoziţia din Rusia îşi uneşte forţele împotriva lui Putin. Partidul înfiinţat de Boris Nemţov va candida la alegeri împreună cu partidul unui alt activist din opoziţie, Aleksei Navalnîi, deşi preşedintele său a declarat că aceasta nu este o fuziune a celor două forţe politice. Ambele partide cer o platformă comună pentru a respinge minciunile, corupţia şi agresiunea şi pentru construirea unui stat democrat. Un al treilea partid mic se va alătura coaliţiei.

Navalnîi şi alţi critici ai Kremlinului au fost urmăriţi în justiţie şi condamnaţi în baza unor acuzaţii pe care le denunţă ca fiind politice.

Încercările anterioare ale grupărilor de opoziţie de a se uni au eşuat, acestea fiind de acord în puţine alte privinţe în afară de opoziţia faţă de Putin.

Noua alianţă va începe prin a candida la alegerile regionale înaintea scrutinului parlamentar de anul viitor.

În timp ce acest anunţ a fost făcut vineri, agenţia publică rusă a publicat un extract din confesiunea ucigaşului lui Nemţov, transmite BBC News Online. Autorităţile ruse au declarat că Zaur Dadaiev, un poliţist cecen arestat împreună cu patru presupuşi complici la câteva zile după crimă, şi-a mărturisit crima. Dar un membru al consiliului rus pentru drepturile omului care l-a vizitat pe Dadaiev în închisoare a declarat că există dovezi că poliţistul a fost torturat pentru a face această mărturisire.

Dadaiev a declarat că nu există dovezi împotriva lui şi a făcut mărturisirea după ce a fost ameninţat cu moartea.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.