Opt spanioli care au luptat alături de separatişti în Ucraina au fost reţinuţi

Opt spanioli care au luptat alături de separatişti în Ucraina au fost reţinuţi. Trei dintre aceştia sunt foşti militari. Poliţia a anunţat că spaniolii erau proruşi, de extremă stânga, iar acţiunile lor se inspirau din brigăzile internaţionale şi ar fi fost sprijiniţi de o ligă europeană prorusă. Arestările au fost făcute în şase regiuni ale Spaniei: Asturia, Navara, Catalunia, Extremadura, Madrid şi Murcia.

Spaniolii sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni, după ce au participat la conflictul din estul Ucrainei. Ei sunt suspectaţi de deţinere de arme de război, cooperare sau complicitate la un omicid şi violare a neutralităţii Spaniei în raport cu conflictul din Ucraina. Pentru acuzaţiile care li se aduc, spaniolii riscă între 20 şi 30 de ani de închisoare.

Spaniolii au postat pe internet imagini unde apar cu arme de război şi se laudă cu angajamentul lor în Ucraina, au declarat surse ale poliţiei.

Potrivit El Pais, şi alţi tineri spanioli se pregătesc să plece pe front în Ucraina. În Donbas, sunt şi luptători din Germania, Italia şi Franţa.

Brigăzile internaţionale mobilizate în timpul războiului civil spaniol (1936-1939) împotriva trupelor lui Franco au avut până al 35.000 de combatanţi. Ele continuă să inspire mişcări de extremă stângă în Spania. Pe un site al brigazilor consulaltat de AFP este lansat un apel de deplasare pe frontul ucrainean, pentru a lupta contra cancerului fascismului care ar fi preluat controlul Kievului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.