Patrick Sondenheimer, comandantul avionului Germanwings, considerat un erou în Germania

Patrick Sondenheimer, comandantul avionului Germanwings prăbuşit în Franţa, este considerat considerat un erou în Germania. Pilotul Patrick Sondenheimer avea 34 de ani şi era un tată iubitor, a declarat bunica sa, care a cerut ca viaţa privată a familiei să fie respectată.

„Sunt devastată. Moartea lui a venit atât de brusc şi întraga mea familie este în stare de şoc”, a declarat femeia, cerând ca presa să respecte viaţa privată a familiei comandantului zborului 9525.

Sondenheimer este unul dintre cei 150 de oameni care au murit când avionul Airbus A320 s-a prăbuşit în Alpii francezi, când efectua cursa Barcelona – Dusseldorf.

Anchetatorii susţin că Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings, ar fi provocat intenţionat prăbuşirea aeronavei în urmă cu o săptămână, dar investigaţiile continuă, iar autorităţile încearcă să afle care a fost motivaţia lui Lubitz.

Autorităţile nu au dat oficial publicităţii numele comandantului de zbor, iar în multe articole de presă germane el este identificat doar ca Patrick S., dar mai multe rude ale sale au confirmat numele complet al aviatorului pentru CNN.

Patrick Sondenheimer avea mai bine de 6.000 de ore experienţă de zbor, era pilot al Germanwings din mai 2014 şi lucrase la Lufthansa şi compania Condor anterior, potrivit biroului de presă al Germanwings.

Pilotul era căsătorit şi avea doi copii, un fiu în vârstă de trei ani şi o fiică în vârstă de şase ani, şi a ales să lucreze pentru Germanwings pentru a fi mai aproape de familia sa, potrivit The Independent care citează presa germană.

Într-o transcriere publicată de presă, despre care se crede că ar prezenta înregistrarea audio a ultimelor momente dinaintea prăbuşirii, Sondenheimer, al cărui acces în cabina piloţilor ar fi fost blocat de copilot, după o pauză de mers la toaletă, se roagă de Andreas Lubitz să îl lase să intre în cabină, în timp ce avionul se apropia de stânci.

„Deschide naibii uşa!”, spune pilotul la un moment dat, pe o înregistrare de pe una dintre cele două cutii negre ale avionului, potrivit unei relatări publicate de tabloidul german Bild.

Înregistrarea include şi zgomotele unor puternice lovituri metalice care sună ca şi cum cineva ar fi încercat să spargă uşa de la cabina piloţilor.

„(Patrick Sondenheimer, n.r.) merită Medalia de Onoare a Germaniei pentru încercarea sa eroică de a intra în cabina piloţilot”, a declarat bunica acestuia pentru CNN.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.