Paza de coastă italiană a salvat 1500 de migranţi clandestini din Libia

Migranti salvati in MediteranaPaza de coastă italiană a salvat 1500 de migranţi clandestini plecaţi din Libia. O mare parte dintre migranţii se aflau în trei bărci în derivă în largul coastelor libiene şi au putut fi salvaţi graţiei mai multor apeluri de pe telefoane prin satelit, interceptate de Centrul național de salvare al pazei de coastă din Roma.

Patru nave ale pazei de coastă și o alta a marinei militare au intervenit și au salvat la început sute de imigranți din aceste trei ambarcațiuni înainte de a repera alte două în derivă la câteva mile distanță și a-i salva și pe pasagerii acestora.

Pentru a putea transborda cei circa 1.500 de imigranți, centrul operațional al pazei de coastă a solicitat intervenția unei nave a marinei militare.

Vasele se îndreptau duminică spre porturile italiene Lampedusa, Augusta și Porto Empedocle.

Alți trei sute optsprezece imigranți de treisprezece naționalități diferite au fost salvați de o navă militară islandeză în strâmtoarea Siciliei și au ajuns sâmbătă seară în portul Pozzallo.

Situația haotică din Libia a provocat în ultimele luni un aflux de imigranți clandestini, majoritatea din Africa subsahariană, plecând de pe coastele libiene.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.