Premierul israelian le cere din nou evreilor din Franţa să vină acasă

Premierul israelian le cere din nou evreilor din Franţa să vină acasă. Benjamin Netanyahu îi asigură pe evrei că guvernul din Israel a luat măsuri suplimentare pentru a contribui la integrarea acestora în țara de origine.

”Le spun evreilor din Franța: viitorul vostru este aici, reveniți în patria voastră. Ne așteptăm la o imigrație masivă a evreilor din Europa și în special din Franța. Vom continua să ne pregătim pentru această imigrație masivă”, a declarat Netanyahu într-o întâlnire electorală organizată la Ierusalim de partidul său, Likud.

El a adăugat că executivul israelian a făcut multe schimbări pentru a ajuta la integrarea în Israel a evreilor din Franța.

În urmă cu o lună, Benjamin Netanyahu a provocat iritarea Parisului declarând că Israelul este ”căminul” evreilor din Franța, după ce la 9 ianuarie o luare de ostatici într-un magazin evreiesc din estul capitalei franceze s-a soldat cu decesul a patru evrei. Premierul francez Manuel Valls a replicat la scurt timp spunând că ”Franța fără evreii săi nu este Franța”.

După două zile, pe 11 ianuarie, Netanyahu a vizitat locul unde a avut loc luarea de ostatici, reafirmând că evreii francezi ”ar fi primiți cu brațele deschise” în Israel.

Evreii din Franța (500.000 de persoane) reprezintă a treia comunitate evreiască din lume, după cele din Israel și SUA. Anul trecut, pentru prima dată, Franța a devenit prima sursă de emigrație a evreilor, 6.600 dintre aceștia părăsind teritoriul francez.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.