Preşedintele francez evocă pentru prima dată o remaniere guvernamentală

Preşedintele francez François Hollande evocă pentru prima dată, după un an de la alegerea sa în funcţie, o ‘remaniere’ ministerială, însă fără o dată exactă.

‘Remanierea va veni la timpul său’, spune Hollande într-un interviu pentru săptămânalul Paris Match.

La începutul lunii aprilie, Hollande exclusese orice schimbare în rândul celor 38 de miniştri, când fostul ministru al bugetului Jérome Cahuzac mărturisea că deţine un cont în Elveţia.

Potrivit şefului statului, ‘nimeni nu este protejat în guvern’, inclusiv ministrul industriei, Arnaud Montebourg, care se opune cumpărării site-ului francez Dailymotion, filială a France Télécom, de către portalul american Yahoo!.

Preşedintele sprijină, totuşi, poziţia lui Montebourg în acest dosar, cum a făcut înaintea sa premierul Jean-Marc Ayrault.

‘Exista un risc de a pierde această întreprindere franceză. Ideea era de a încheia un parteneriat cu Yahoo! care, pentru moment, a refuzat’, explică Hollande.

Astăzi, francezii aşteaptă ‘rezultate’, iar această echipă trebuie să producă rezultate în materie de ocupare a forţei de muncă, locuinţă, consum, educaţie, locul Franţei în lume, apreciază preşedintele Hollande.

Potrivit Paris Match, singurul ministru pe care Hollande îl felicită menţionându-i numele este cel de interne: ‘Manuel Valls face o treabă bună’.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.