Presupuşi jihadişti, arestaţi în Spania

Opt presupuşi jihadişti au fost arestaţi în Spania. Aceştia făceau apel la comiterea de atacuri teroriste în Spania şi selecteau persoane pentru a merge să lupte alături de grupări islamiste în Irak şi Siria.

Arestările au fost efectuate în provinciile nord-estice Barcelona şi Girona, precum şi în provinciile centrale Avila şi Ciudad Real.

Spania a arestat în ultimii ani zeci de presupuşi militanţi jihadişti şi persoane care recrutau luptători sau atacatori.

Ministerul de Interne de la Madrid a anunţat marţi că poliţia a arestat două persoane în Ceuta, enclava spaniolă din Africa, acestea fiind suspectate că fac parte dintr-o celulă teroristă şi că se pregăteau să comită atacuri în Spania şi alte ţări europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, cele două persoane arestate marţi, cetăţeni spanioli de origine marocană, au legătură cu alte patru persoane care fac parte din aceeaşi celulă teroristă şi care au fost reţinute la 24 ianuarie.

Poliţia a precizat că cei şase membri ai celulei teroriste aveau profiluri similare celor doi fraţi francezi care au ucis 12 persoane în atacul de la redacţia revistei Charlie Hebdo din Paris, în ianuarie.

Ministerul a adăugat că gruparea urma instrucţiunile organizaţiei teroriste Stat Islamic prin intermediul reţelelor de socializare şi site-urilor jihadiste.

Ceuta este una dintre cele două enclave spaniole din Africa, situată pe coasta Mării Mediterane şi învecinată cu Marocul.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.