Primele informaţii obţinute din cutia neagră a avionului prăbuşit în Franţa

Anchetatorii francezi au analizat conţinutul cutiei negre recuperate după prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii Francezi. Este vorba despre cutia neagă care a înregistrat convorbirile din cabina piloţilor şi care a fost găsită în prima zi de căutări.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat că, în ciuda faptului că este avariată, cutia neagră poate fi analizată. Potrivit preşedintelui Francois Hollande a fost găsită şi a doua cutie neagră, care ar fi mult mai avariată decât prima şi fără cartea de memorie. Directorul BEA nu a confirmat înformaţia.

Biroul de Anchetă şi Analiză a transmis că au fost întâmpinate dificultăţi în studierea cutiei negre. Anchetatorii au reuşit să extragă un fişier audio, dar acest nu a fost încă analizat. Anchetatorii speră să poată pune în concordanţă informaţiile de pe prima cutie neagră şi de pe cea de-a doua, pentru a da informaţii exacte.

„Un fişier audio utilizabil a fost recuperat din prima cutie neagră, ceea ce este o veste bună”, potrivit directorului BEA, Remi Jouty. Nu am niciun debut de scenariu de depresurizare a avionului, a declarat oficialul francez. Acesta a confirmat că a auzit voci pe înregistrare, dar nu a oferit alte detalii. Nu se ştie încă ale cui sunt vocile care se aud pe înregistrare.

Nu se ştie câte minute durează înregistrarea, iar autorităţile au transmis că poate dura mai multe săptămâni până când vor putea fi furnizate informaţii suplimentare.

Directorul BEA a declarat că este exclusă o explozie în aer. Avionul a zburat până la capăt, iar acest lucru este demonstrat de faptul că resturile avionului sunt foarte mici, iar în cazul unei explozii în aer, resturile sunt mai mari şi sunt dispersate pe o suprafaţă mai mare de teren.

„În acest stadiu, evident, nu suntem în măsură să avem cea mai mică explicaţie sau interpretare a cauzelor care a dus la coborârea avionului şi a motivelor pentru care a putut să continue să coboare din nefericire până la sol şi nici a cauzelor pentru care nu pare să fi răspuns tentativelor de contact a controlului aerian”, a spus Jouty.

„A ce stade-là, bien évidemment, nous ne sommes pas en mesure d’avoir la moindre explication ou interprétation sur les raisons qui ont pu conduire cet avion à descendre, et les raisons pour lesquelles il a pu continuer à descendre malheureusement jusqu’au relief, ainsi que les raisons pour lesquelles il ne semble pas avoir répondu aux tentatives de contact du contrôle aérien qui l’interrogeait”,

La Seyne les Alpes, cea mai apropiată localitate de catastrofa aviatică, au fost prezenţi Francois Hollande, Angela Merkel şi Mariano Rajoy. Cei trei lideri europeni au ţinut cu orice preţ să survoleze zona în care s-a prăbuşit avionul Airbus A320. Cei trei lideri s-au înţâlnit şi cu echipele de căutare prezente la faţa locului. Cei trei lideri europeni au susţinut o conferinţă de presă la sfârşitul vizitei.

Preşedintele Francois Hollande a transmis condoleanţe liderilor german şi spaniol. El a mulţumit tuturor echipelor pentru efortul depus. „Nu exista posibilitatea să salvăm pe cineva, pentru că nu au fost supravieţuitori”, a spus preşedintele Franţei. El a asigura că vor fi făcute toate eforturile posibile pentru regăsirea rămăşitelor umane, dar şi pentru a se elucida circumstanţele accidentului.

Locuitorii din Seine les Alpes, dar şi proprietarii de pensiuni turistice s-au oferit sp cazeze familiile victimelor care au murit în accidentul aviatic din Alpi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.