Protestatari maghiari: România este Statul Islamic al UE

Aproximativ 500 de persoane participante marți la un miting în Piața Eroilor din Budapesta în memoria unor martiri secui executați pe 10 martie 1854 au adoptat o petiție în care îi cer premierului român Victor Ponta să înceapă negocieri cu privire la statutul administrativ al Ținutului Secuiesc. Liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc a afirmat că ”România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI.

Ei au protestat și față de interdicția impusă de primarul orașului Târgu Mureș de a organiza un eveniment similar celui din capitala ungară.

Liderul Societății pentru Ținutul Secuiesc, Arpad Gyorgy-Mozes, a declarat în timpul demonstrației de la Budapesta că secuilor din România le este interzisă libertatea de exprimare și a insistat că autoritățile române au în vedere distrugerea patrimoniului arhitectonic al secuilor, notează MTI.

”România este Statul Islamic al Uniunii Europene a secolului XXI”, a subliniat Arpad Gyorgy-Mozes, susținând că autoritățile române ”decapitează” săptămânal drepturi democratice precum libertatea de exprimare și de întrunire sau cel de identitate națională.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.