Putin şi-a scăzut salariul cu 10%

Vladimir Putin şi-a scăzut salariul cu 10%. Liderul de la Kremlin a anunţat că măsura priveşte şi și retribuțiile mai multor demnitari ruși, în contextul în care Rusia se confruntă cu o gravă criză economică ca urmare a scăderii prețului la petrol și a prăbușirii ruble.

Această reducere se aplică în perioada 1 martie-31 decembrie 2015. Pe lângă salariul președintelui rus, vor fi reduse și cele ale premierului Dmitri Medvedev, procurorului general Iurie Ceaika și președintelui Comitetului de Anchetă, Aleksandr Bastrikin, după cum indică decretul semnat vineri de șeful statului rus.

Reducerea salariilor cu 10% va fi aplicată și în cazul membrilor administrației prezidențiale și ai cabinetului de miniștri, potrivit unui al doilea decret semnat vineri de președintele rus.

Vladimir Putin, al cărui salariu a fost triplat în aprilie 2014, anunța deja, la sfârșitul lunii februarie, în cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, că a decis tăierea salariilor membrilor administrației prezidențiale cu 10%, Rusia traversând cea mai mare criza financiară din anii ’90 încoace, ca urmare a sancțiunilor occidentale pentru rolul său în criza ucraineană.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.