Rebelii sirieni au preluat o bază a armatei din Daraa

Rebelii sirieniRebelii sirieni au preluat o bază a armatei din Daraa, în sudul ţării. Frontul de Sud al Armatei Siriene Libere a reuşit marţi după-amiază „să elibereze” Liwa 52 (Brigada 52), a anunţat, prin telefon, purtătorul de cuvânt al acestei alianţe armate moderate, Issam al-Reis. Brigada 52 este cea mai mare bază militară din provincia Daraa, la graniţa Siriei cu Iordania, şi este importantă pentru securizarea căilor de acces spre capitala Damasc.

Guvernul de la Damasc nu a putut fi contactat pentru a confirma acest anunţ.

Atacul de marţi ar marca un nou succes pentru rebelii moderaţi din cadrul Frontului de Sud, care primesc arme şi ssusţinere financiară din partea unor ţări arabe.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Potrivit Washington Post, bilanţul victimelor conflictului ajunge la aproximativ 220.000 de morţi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.