Republica Moldova a refuzat accesul a doi jurnalişti ruşi, Moscova reacţionează

Aeroportul din ChisinauRepublica Moldova a refuzat accesul pe teritoriul său a doi jurnalişti ruşi care mergeau în Transnistria. Ministerul rus de Externe a averizat Chişinăul şi a denunţatun „act de discriminare”, care încalcă „libertatea de expresie”.

Cei doi jurnalişti ruşi au ajuns duminică pe Aeroportul din Chişinău, cu scopul de a se deplasa pe cale rutieră în regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Ziariştii ruşi nu au primit permisiunea autorităţilor de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, fiind nevoiţi să revină la Moscova.

Daniela Mânzatu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de frontieră din R.Moldova, a declarat pentru postul Publika TV că cei doi jurnalişti ruşi nu au putut oferi informaţii credibile despre scopul vizitei, nu aveau toate actele care să permită şederea pe teritoriul moldovean şi nici suma de bani obligatorie.

Ministerul rus de Externe a reacţionat luni seară, denunţând o atitudine „discriminatorie” a autorităţilor moldovene.

„Atitudinea discriminatorie a autorităţilor moldovene faţă de presa rusă reprezintă o încălcare flagrantă a libertăţii de expresie şi un nou pas în campania deliberată de eliminare a surselor alternative de informare din spaţiul mediatic”, a comunicat MAE rus, potrivit agenţiei Sputnik.

„Nu este prima dată când cetăţeni ruşi, inclusiv analişti politici şi jurnalişti, sunt opriţi să intre în Republica Moldova invocându-se false pretexte. Sperăm că Administraţia de la Chişinău conştientizează consecinţele acţiunilor de acest fel asupra relaţiilor ruso-moldovene”, avertizează Moscova.

La începutul lunii aprilie, o altă echipă de jurnalişti ruşi a primit interdicţia de a intra pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.