Restricţii de a părăsi ţara pentru ucrainenii încorporabili

Restricţii de a părăsi ţara pentru ucrainenii încorporabili. Măsurile vin după ce numeroase persoane au încercat să se sustragă recrutării în armată în cadrul celui de-al patrulea val de mobilizare, declanşat la 20 ianuarie şi îi vizează şi pe etnicii români.

Președintele ucrainean Petro Poroşenko a dispus executivului să studieze reglementarea legislativă a călătoriilor în străinătate în cazul cetățenilor încorporabili în cadrul mobilizării parțiale. În virtutea acestui decret, persoanele aflate în evidența comisariatelor militare ca recrutabile ar urma să nu poată ieși din țară fără un permis special eliberat de instituțiile respective.

Ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că decretul prezidențial privind eficientizarea măsurilor de mobilizare mai trebuie aprobat de Rada Supremă (parlamentul unicameral).

Preşedintele francez François Hollande, cancelarul german Angela Merkel şi şeful statului ucrainean Petro Poroşenko au făcut apel duminică la „o încetare imediată a focului” în estul Ucrainei.

Negocierile de pace organizate sâmbătă la Minsk între Kiev şi separatiştii proruşi, în prezenţa reprezentanţilor OSCE şi ai Moscovei, s-au încheiat fără un acord, după nouă luni de conflict militar în estul Ucrainei, soldat cu peste 5.000 de morţi.

Luptele s-au reluat duminică în estul Ucrainei, unde cel puţin 30 de persoane, dintre care 17 de civili şi 13 militari ucraineni, au fost ucise în ultimele 24 de ore.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.