Reţea de trafic de persoane româno-spaniolă, destructurată

O reţea de trafic de personae româno-spaniolă a fost destructurată. 15 persoane, care ar fi traficat mai multe tinere şi apoi le-ar fi forţat să se prostitueze în cluburi din Spania, au fost arestate.

Românii implicați în această rețea forțau tinere din România să se prostitueze în cluburi pentru sex din Alicante și Madrid, după care le luau toate veniturile obținute. Două acțiuni coordonate au fost efectuate în cazul acestui grup infracțional, prima în regiunea Alicante la 23 și 24 ianuarie, iar a doua luni, la Ploiești.

În urma acțiunii din Spania s-au emis ordine de restricție, au fost blocate conturi bancare, s-au închis cluburi și s-au confiscat bunuri. Reprezentanții autorităților române au fost prezenți la operațiunile din Spania pentru a aduna probele necesare emiterii de mandate europene de arestare împotriva principalilor opt suspecți din România. Operațiunii din România a fost executată de Serviciul teritorial Ploiești al DIICOT și de polițiști ai Brigăzii pentru combaterea crimei organizate, un expert al Europol fiind prezent pentru centralizarea datelor.

Grupul infracțional era investigat în Spania de la jumătatea lui 2013, iar după o operațiune care a implicat supravegheri și interceptarea convorbirilor telefonice, au fost identificați membri suplimentari și asociați ai grupului infracțional, care locuiau în România sau erau de naționalitate română.

După ce un judecător din Denia, Spania, a solicitat asistența Eurojust pentru coordonarea activităților, a fost formată o echipă comună de investigare, formată din reprezentanți ai autorităților din România și Spania, precum și ai Eurojust și Europol.

Conform unei înțelegeri prealabile între cele două părți, facilitate de Eurojust, toate procedurile juridice penale, inclusiv cele în curs în Spania, vor fi transferate în România.

Potrivit comunicatului agenției UE, 23 de case au fost percheziționate de unități speciale ale poliției din Spania (6) și România (17) în timpul operațiunii, în urma căreia 19 femei au fost eliberate din mâinile traficanților, 14 în Spania și cinci în România.

În urma operațiunii au fost efectuate zece arestări în Spania, șapte dintre arestați fiind români, și cinci în România. De asemenea, în Spania s-au confiscat bani, trei automobile, o proprietate, telefoane mobile și laptopuri, operându-se și înghețarea unor conturi. În România s-au confiscat bani, un automobil și carduri bancare, mai precizează Eurojust.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.