Români condamnaţi în Franţa pentru vânzare de copii

Romani condamnati pentru trafic de copiiPatru români au fost condamnaţi în Franţa, la Marsilia, pentru vânzare de copii. Românii au primit pedepse cu închisoare între 18 luni şi cinci ani, în timp ce francezii cărăra le-au vândut bebeluşi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Francezii, romi nomazi, au cerut să adopte copiii pe care îi cumpăraseră.

„Este un suk (bazar arab) al umanităţii! 3.500 de euro, 5.000 de euro, 10.000 de euro pentru un bebeluş, cine dă mai mult?”, a declarat procurorul Ahmed Chafai. Comerţul cu fiinţe umane, „sclavia timpurilor moderne”, este interzis, a subliniat el.

Procurorul a cerut miercuri, în cadrul procesului pentru trafic cu bebeluşi romi, pedepse importante, de şapte ani, împotriva celor patru romi acuzaţi că au organizat o reţea de trafic cu bebeluşi, vânduţi către cupluri sterile de nomazi. Romii au fost acuzaţi de „trafic de fiinţe umane”. El a cerut totodată doi ani de închisoare pentru cele două cupluri de cumpărători.

Vânzătorii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 18 luni şi cinci ani de închisoare şi interzicerea ulterioară a intrării pe teritoriul Franţei, iar cumpărătorii au fost condamnaţi la pedepse de doi ani de închisoare, cu suspendare.

Procurorul a denunţat „mizeria umană”, „suferinţa” protagoniştilor, „avariţia” unora dintre ei, „o lume interlopă la limita mafiei” şi „dezumanizarea”, într-un dosar pe care l-a rezumat la „crearea unei uzine de bebeluşi” de – către „un clan familial” în cadrul căruia concubinii au „obligat femeile să-şi vândă copiii”.

„Alţi bebeluşi au fost vânduţi”, a dat procurorul asigurări, în contextul în care procesul a vizat patru sarcini, dintre care două au condus la vânzări, iar alte două au eşuat, una deoarece mama a refuzat, până la urmă, să îşi abandoneze copilul, iar cealaltă întrucât poliţia a arestat banda anterior, în urma unui pont.

Din clan fac parte patru români, şi anume Ilie Ioniţă, alias „Tarzan”, personajul central, şi patru parteneri ai surorilor sale, Valeriu Roşu, Florian Stan şi Florin Coman, cu vârste cuprinse între 25 şi 42 de ani. Ei au venit să muncească în Franţa. De fapt, căutau în gunoaie, iar unul dintre ei cerşea în Corsica. Ei locuiau în tabere improvizate, hrănindu-se cu ceea ce găseau în pubelele unui supermarket vecin şi trimiteau mandate de câte 20-30 de euro pe săptămână familiilor lor din România.

Toţi au negat faptele de care au fost acuzaţi, în pofida probelor, constând în interceptări telefonice şi a mărturiilor prin care cumpărătorii au afirmat iniţial că era vorba despre donaţii, iar ulterior au recunoscut, în instanţă, că au negociat preţul de cumpărare înainte de naştere, şi anume suma de 8.000 de euro şi o camionetă Mercedes într-un caz şi suma de 8.000 de euro şi un autoturism marca BMV vechi, în celălalt.

„Cu privire la trei dintre surorile dumneavoastră, însărcinate, ale căror sarcini au condus la vânzări sau planuri de vânzare, acest lucru necesită explicaţii”, a subliniat preşedintele şedinţei Fabrice Castoldi. „Este din cauza întâmplării”, i s-a răspuns.

Avocaţii inculpaţilor au pledat pentru eliberare. Avocatul lui Ilie Ioniţă şi Valeriu Roşu, Daniel Roscio, şi-a motivat cererea prin „suferinţa, mizeria umană şi intelectuală” a clienţilor săi.

Cele două cupluri de cumpărători s-au aflat în banca acuzaţilor pentru cumpărarea câte unui bebeluş de la una dintre surorile lui Ioniţă. Unul dintre cupluri a putut să obţină custoria copilului, care i-a fost luat la 13 luni după ce l-a „achiziţionat”. Cuplul vrea să păstreze custodia.

Celălalt cuplu, la care copilul a rămas 45 de zile, vrea, de asemenea, să obţină custodia.

Sursa: Mediafax

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.