Români evacuaţi din Yemen

YemenMAE anunţă că doi români au fist duminică evacuaţi din Yemen duminică, în timp ce sâmbătă alţi patru români au fost scoşi din această ţară.

„Astăzi, 5 aprilie 2015, au fost evacuaţi un cetăţean român şi un membru de familie al acestuia. La data de 4 aprilie 2015, au mai fost evacuaţi 4 cetăţeni români şi un membru de familie”, se arată într-un comunicat MAE.

MAE precizează că aceştia se adaugă celor 3 cetăţeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, care au fost evacuaţi la data de 30 martie 2015 de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriaţi, precum şi celor 14 cetăţeni români, specialişti ai unei companii româneşti, care desfăşura activităţi de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie 2015.

În prezent, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, în cooperare cu organizaţiile internaţionale implicate în procedurile de evacuare şi cu statele care au cetăţeni proprii în Yemen şi acţionează, ca şi România, pentru evacuarea lor, „depune eforturi constante pentru a acorda sprijin şi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în zonă”.

Totodată, se menţine permanent legătura cu reprezentanţii misiunilor diplomatice ale statelor membre UE din regiune.

MAE reaminteşte că pe site-ul său a fost postat anterior debutului crizei un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conţine nivelul maxim de alertă, respectiv „Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara!”.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Cinci sute nouăsprezece persoane, majoritatea civili şi 90 de copii, au fost ucise în ultimele două săptămâni de violenţe în Yemen, a anunţat, joi, coordonatoarea operaţiunilor umanitare ale ONU, Valerie Amos, citată de Associated Press.

În plus, aproximativ 1.700 de persoane au fost rănite, iar alte zeci de mii şi-au părăsit locuinţele.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.