Rusia susţine că are dovezi privind furnizarea de arme Ucrainei de către Occident

Moscova deţine dovezi „incontestabile” potrivit cărora Occidentul a trimis în Ucraina armament şi consilieri militari, a declarat vineri preşedintele Comitetului pentru probleme CSI şi relaţii cu diaspora din cadrul Dumei de Stat, Leonid Sluţki.

„Avem dovezi incontestabile potrivit cărora mai multe state occidentale furnizează armament autorităţilor de la Kiev şi trimit în Ucraina consilieri militari”, a afirmat Sluţki.

În opinia oficialului rus, astfel de acţiuni sunt „inacceptabile şi subminează procesul de pace din estul Ucrainei, riscând să provoace un nou val de violenţe”.

Sluţki a menţionat că mii de persoane au murit în urma confruntărilor armate din Ucraina, însă „conducerea statelor occidentale refuză să accepte acest adevăr şi ignoră îndemnurile Rusiei”.

„Începând din momentul destabilizării situaţiei în Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană oferă Kievului o susţinere politică, financiară şi morală, care acum a crescut”, a afirmat el.

La rândul lor, Kievul şi occidentalii au acuzat Rusia în repetate rânduri că ar juca un rol activ în cadrul rebeliunii separatiste prin trimiterea de arme şi militari în estul Ucrainei, însă Moscova a respins de fiecare dată acuzaţiile.

De asemenea, UE a impus sancţiuni Rusiei pentru criza din Ucraina. Între timp, Kievul şi forţele separatiste au încheiat un armistiţiu, care, potrivit Ucrainei, este în general respectat.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.