Samsung a lansat primul telefon cu sistem de operare Tizen

Samsung a lansat primul telefon cu sistem de operare Tizen. Grupul sud-coreean a lansat dispozitivul numit Z1 pe piaţa indiană. Este un pas important în strategia celui mai mare producător mondial de telefoane mobile de a pune la punct un sistem software care să rivalizeze cu Android, dezvoltat de Google.

Z1 de la Samsung le este destinat celor care îşi cumpără pentru prima dată un smartphone. Cu un display de 4 inchi, carcasa de plastic şi o interfaţă simplificată, acesta este unul din cele mai ieftine telefoane marca Samsung şi costă 92 de dolari. Z1 vine cu aplicaţii pre-instalate şi legături web cu servicii precum Amazon.com, Flipkart, Facebook, Twitter, LinkedIn, Yahoo şi YouTube.

O purtătoare de cuvânt de la Samsung a declarat că grupul nu a decis încă dacă Z1 va fi lansat şi pe alte pieţe. În schimb, Samsung încearcă să promoveze sistemul de operare Tizen şi pe alte platforme precum televizoarele.

Lansarea acestui smartphone este un pas important în strategia Samsung de a se depărta de platforma Android, care este utilizată atât de telefoanele Galaxy cât şi de majoritatea celorlalte smartphone-uri de pe piaţă. Samsung susţine că peste 1.000 de aplicaţii vor fi disponibile pe Tizen Store, o mică parte din aplicaţiile disponibile pe Google Play.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.