Sat de închiriat în Ungaria

Un sat întreg din sud-vestul Ungariei poate fi închiriat pentru suma modică de 700 de euro pe zi. Ideea aparține primarului care încearcă astfel să aducă venituri la bugetul local, dar și să scoată din anonimat satul uitat de lume.

Edilul din Megyer a dat anunț la mica publicitate în care oferă spre închiriere localitatea oricui are de cheltuit 210.000 de forinți pe zi, echivalentul a aproximativ 700 de euro. Dotările puse la dispoziție nu sunt grozave. Satul are doar patru străzi, numai două dintre ele asfaltate, o stație de autobuz, un cămin cultural și șapte case mobilate rustic. Dar se pot folosi și cei șase cai, două vaci, trei oi și cele patru hectare de teren arabil deținute în colectiv de cei 18 locuitori ai satului Megyer.

Biroul primarului este și el pus la dispoziția chiriașului care poate să ocupe și funcția de viceprimar pe perioada contractului. Atribuțiile sale vor fi mai degrabă simbolice. „Dacă dorește poate schimba numele străzilor”, a mărturisit edilul Kristof Pajer.

Inginerul în vârstă de 42 de ani este din Budapesta și a descoperit acest loc uitat de lume în urmă cu zece ani. Fermecat de frumusețea locurilor și stilul de viață atemporal, a decis să-și cumpere o proprietate aici, iar la scurt timp a fost ales primar. Pajer continuă să locuiască și să lucreze în capitală, aflată la 180 de kilometri distanță, dar vine în sat cel puțin o dată pe săptămână. El speră că demersul său va aduce popularitate localității, dar și venituri care să amelioreze viața celor cinci familii care trăiesc acolo.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.