Sondaj secret: Obama este mai popular decât Raul şi Fidel Castro în Cuba

Barack Obama si Raul CastroBarack Obama este mai popular decât Raul şi Fidel Castro în Cuba, potrivit unui sondaj secret. Aproximativ 80% dintre respondenți au declarat că au o opinie favorabilă în legătură cu Obama, față de 17% care au o părere proastă, în timp ce Raul Castro nu atrage decât 47% de opinii pozitive și 48% negative. Fratele acestuia, Fidel Castro, obține 44% de opinii favorabile și 50% negative.

În cadrul apropierii istorice între Washington și Havana, Barack Obama și Raul Castro urmează să aibă o „interacțiune” în această săptămână la Summitul Americilor în Panama, amintește AFP.

Circa 97% dintre cubanezi cred că țara lor va beneficia de pe urma procesului de normalizare a relațiilor cubanezo-americane, care a început în decembrie, arată de asemenea acest sondaj realizat de firma Bendixen & Amandi International pentru canalul Univision și Washington Post.

Sondajul a fost realizat în martie pe insulă fără știrea autorităților cubaneze pe un eșantion de 1.200 de persoane. Marja sa de eroare este de plus sau minus 2,8%.

Studiul arată de asemenea că 96% dintre cubanezi vor ridicarea embargoului comercial pe care Statele Unite îl mențin contra insulei lor de o jumătate de secol.

În plus, 79% dintre ei se declară nemulțumiți de sistemul economic cubanez (19% satisfăcuți). De asemenea, 53% sunt nemulțumiți de sistemul politic, față de 39% și o majoritate (58%) spun că au o opinie negativă față de partidul comunist, contra 32% care au o părere bună.

Sursa: Agerpres

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.