Stare de alertă în SUA din cauza Ebola

O a doua asistentă din State e infectată cu Ebola la spitalul din Texas unde a fost tratat pacientul care a decedat. Femeia a zburat cu avionul înainte de a apărea simptomele, iar autorităţile îi caută pe toţi cei 132 de pasageri. Preşedintele Barack Obama şi-a anulat călătoriile şi a convocat o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre febra hemoragică. Iar misiunea ONU pentru Ebola avertizează că omenirea ar putea pierde lupta cu boala.

Spitalul texan unde a decedat pacientul infectat cu Ebola în Liberia şi unde două cadre medicale au fost contaminate nu a furnizat personalului nici protocolul nici echipamentul necesar pentru a trata bolnavii.

SUA vor institui o echipă de răspuns rapid pentru spitalele din zonele unde se descoperă noi cazuri. Iar preşedintele american solicită tuturor ţărilor să lupte contra Ebola.

„Există un număr de ţări care nu s-au implicat încă, deşi au capacitatea de a o face, în cazul celor care au intervenit deja, cu toţii va trebui să facem mai mult, pentru că, dacă nu reuşim să stopăm răspândirea virusului chiar de la sursă, el va continua să reprezinte un pericol pentru fiecare ţară în parte”, a spus Barack Obama.

Şeful misiunii ONU pentru coordonarea acţiunilor împotriva Ebola avertizează că omenirea pierde lupta cu această teribilă epidemie, dacă nu ia măsuri în următoarele săptămâni. Trebuie securizate 70% dintre înhumări, iar trei sferturi dintre cazuri trebuie tratate responsabil. Asta în condiţiile în care OMS spune că vor apărea între 5.000 şi 10.000 de cazuri noi în fiecare săptămână. Un nou bilanţ al epidemiei indică 4.447 morţi la 8.914 de îmbolnăviri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.