Statul român a plătit deplasări în străinătate ale lui Benjamin Netanyahu

Statul român a plătit deplasări în străinătate ale lui Benjamin Netanyahu. Potrivit autorităţii de control din Israel, în urmă cu zece ani, cand era ministru de Finanţe, Benjamin Netanyahu a acceptat sponsorizări din străinătate. Deplasări ale sale, ale familiei sau anturajului său erau decontate parţial din bugetul ministerului, parţial din surse străine cum ar fi România, 1.644 de dolari, Marea Britanie, 4.800 de dolari, Statele Unite, 42.000 de shekeli (10.000 de dolari)”.

Raportul a fost început încă de acun doi ani, dar a fost publicat abia acum, cu o lună şi jumătate înaintea alegerilor din 17 martie.

„Finanţarea s-a făcut fără o examinare legală a posibilităţii de conflict de interese … Toate descoperirile … cu severitatea lor, cantitatea şi scopul dezvăluie o imagine îngrijorătoare care duce către faptul că Netanyahu a acceptat beneficii care se apropie de suspiciunea de integritate compromisă”, a declarat Joseph Shapira, de la Autoritatea de Control.

„În cazul unora dintre zboruri, cheltuielile copiilor (lui Netanyahu) au fost finanţate de organizaţii străine. Au fost găsite câteva zboruri în care Netanyahu a fost sponsorizat de o organizaţie străină, în timp ce soţia sa sau asistenţii au fost sponsorizaţi de alta… În opinia Autorităţii de control, astfel de finanţări (…) constituie primirea unor bunuri interzise şi, în unele cazuri, încălcarea integrităţii”, susţine Shapira.

Documentul conţine şi o listă a celor care au finanţat zborurile, care include Guvernul român, Israel Bonds, Prietenii americani ai Likud sau Guvernul Ungandei.

Shapira susţine că Netanyahu a efectuat 15 zboruri în cadrul activităţii sale de ministru de Finanţe. Doar 6,5 dintre ele au fost finanţate de ministrul de Finanţe, iar restul de străini. Shapira susţine că 1,5 călătorii au fost finanţate de guverne străine şi două de organizaţii evreieşti. Patru călătorii au fost finanţate de Israel Bonds.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.