SwissLeaks: Moştenitoarea imperiului Nina Ricci, condamnată pentru fraudă fiscală

Arlette RicciMoştenitoarea imperiului Nina Ricci a fost condamnată pentru fraudă fiscală. Arlette Ricci, în vârstă de 73 de ani, nepoata creatoarei de modă Nina Ricci, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu un an de suspendare şi va trebui să plătească o amendă de 1 milion de euro. Procesul a avut loc după ce magistraţii francezi au primit o listă cu numele unor francezi care au ascuns bani în conturi ale băncii elveţiene HSBC.

Arlette Ricci a fost judecată sub învinuirea că a ascuns de fiscul francez peste 2 milioane de dolari folosind conturi şi mai multe firme înfiinţate în străinătate şi cu sediile generale în Panama.

Filiala elveţiană a băncii HSBC este judecată la rândul ei de magistraţii francezi care o suspectează de comiterea unei fraude uriaşe. Justiţia franceză a ordonat grupului bancar HSBC Holdings Plc., săptămâna trecută, să plătească un depozit de 1 miliard de euro, pentru a acoperi eventualele amenzi care îi vor fi acordate.

Într-un proces care a fost denumit de presa internaţională „Swissleaks”, filiala elveţiană a băncii private HSBC este anchetată, alături de averile unor persoane bogate, ale căror nume au apărut pe listă de 3.000 de clienţi ai băncii, expediată autorităţilor franceze de către un fost angajat al grupului HSBC, Herve Falciani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.