The Sun își afirmă deschis sprijinul pentru David Cameron

The Sun il sustine pe CameronCel mai bine vândut cotidian din Marea Britanie, The Sun, şi-a arătat deschis sprijinul pentru de conservatorii premierului David Cameron la alegrile din Marea Britanie. Publicaţia i-a susţinut, la fel de deschis, pe laburiştii lui Ed Miliband până în 2009, transmite Reuters.

Într-un articol cu titlul „Este un Tory”, ziarul publică o fotografie ce-l arată pe Cameron înfășurat precum un bebeluș, aluzie la așteptarea britanicilor ca prințesa Kate să nască al doilea copil.

‘Astăzi, după o îndelungată așteptare de cinci ani și în fața unor laburiști înfricoșători, The Sun este mândru să-și arate opțiunea pentru alegeri’, se afirmă în articolul în care sunt evocate realizările economice ale guvernului condus de Cameron, temerile legate de creșterea popularității naționaliștilor scoțieni și promisiunea liderului conservator de a organiza un referendum pe tema posibilei ieșiri a Marii Britanii în UE.

Conservatorii și laburiștii sunt aproape la egalitate în sondajele de opinie, astfel că este foarte puțin probabil ca vreunul dintre cele două partide principale de pe scena politică britanică să obțină majoritatea, situație în care și viitorul guvern va fi tot unul de coaliție.

În anul 2009, ziarul The Sun a întors spatele Partidului Laburist, după ce l-a sprijinit timp de un deceniu, și a decis să devină un susținător al conservatorilor. „Laburiștii au pierdut!”, a fost titlul unui articol publicat la acea vreme. Și, într-adevăr, laburiștii aveau să piardă alegerile desfășurate anul următor.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.