Tragedie aviatică la câţiva kilometri de locul unde s-a prăbuşit avionul Germanwings, în 1953

La câţiva kilometri de locul unde s-a prăbuşit avionul Germanwings în Alpii Francezi a avut loc o altă tragedie aviatică, în 1953. Un avion Lockheed Constellation al Air France s-a prăbuşit pe 1 septembrie 1953 la 3020 de metri altitudine, în masivul Pelat, la câţiva kilometri este de masivul Trois-Evêchés, unde s-a prăbuşit avionul Airbus A320 cu 150 de oameni la bord.

Avionul Lockheed Constellation plecase de la Paris cu destinaţia Saigon, în Vietnam, şi s-a prăbuşit cu câteva minute înainte de a ateriza pentru o escală pe aeroportul din Nisa. 42 de oameni, 33 de pasageri şi nouă membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa în această tragedie aviatică. Printre eu, celebrul violonist francez Jacques Thibaud şi compozitorul René Herbin.

În avionul prăbuşit în Franţa erau pasageri spanioli, germani şi turci

Potrivit unui pilot Air France, citat de La Provence, zona Alpilor pune mai multe probleme de survol. În primul rând trebuie respectată o altitudine minimă faţă de locul deasupra căruia zboară, dar există şi pericolul undelor orografice. Acestea pot genea turbulenţe puternice în zonele în care vântul intră în contact cu versanţii muntoşi.

Deşi vremea era frumoasă în momentul producerii accidentului, este luată în calcul şi această ipoteză. Meteorologii anunţă că vremea se va strica, de aceea căutările vor fi îngreunate.

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Franţa

Până acum, niciunul dintre locuitorii celor opt cătune din zonă nu a declarat că a auzit zgomotul prăbuşiri avionului. Doar un bărbat din Prads a declarat că a văzut avionul foarte jos, la o altitudine de 1500-2000 de metri şi s-a gândit că nu o să treacă munţii.

Se pare că resturi ale avionului s-au răspândit pe un perimetru de doi kilometri. Echipe complexe de salvare participă la operaţiunile de căutare, care s-ar fi extins şi în Italia vecină.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.